Welke energieleverancier heeft de beste energie aanbieding?

De maandelijkse energierekening is een forse kostenpost in een huishouden. Elke maand betaal je een hoop geld voor elektra en gas. Het lijkt dus logisch dat mensen al snel op zoek gaan naar de beste aanbieding, welke leverancier is het goedkoopst in mijn situatie?

Toch is gebleken dat veel mensen huiverig zijn om over te stappen. Volgens onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft meer dan 50% van de Nederlanders nooit gewisseld van energieleverancier. Ongeveer 35% gaat in de toekomst niet wisselen en 37% twijfelt tussen wel of niet overstappen.

Dit is opvallend als je weet dat overstappen van energieleverancier tussen 340 en 400 euro per jaar kan schelen, voor een huishouden waarbij jaarlijks 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas wordt verbruikt.
De reden dat je zoveel geld kunt besparen is dat energieleveranciers meer moeite doen om nieuwe klanten binnen te halen dan bestaande klanten te houden. Daarom krijg je veel speciale aanbiedingen als nieuwe klant, in de vorm van contante kortingen bij overstappen, tot geschenken zoals televisies en tablets.
Natuurlijk bepalen de maandelijkse kosten of je wel of niet overstapt, maar het is altijd goed om te kijken of er geld te besparen valt.

Waarom veranderen mensen niet van energieleverancier?

Ondanks dat er veel geklaagd wordt over energieprijzen is uit onderzoek gebleken dat veel mensen tevreden zijn met hun leverancier. Zolang er weinig storingen zijn en de kosten niet teveel stijgen denken veel mensen er niet eens over na om over te stappen.
Een paar andere redenen zijn de angst dat de overstap fout gaat en ze zonder stroom of gas zitten. En er is ook veel onwetendheid, veel mensen hebben geen idee hoeveel ze kunnen besparen.

Terechte angst om over te stappen?

Hier kunnen we duidelijk over te zijn, er is geen enkele reden om bang te zijn om over te stappen. De levering van stroom en gas wordt centraal geregeld en het overstappen van de ene leverancier naar de andere is simpelweg een administratief proces.
En tegenwoordig is het helemaal simpel, je hoeft niet zelf een contract af te sluiten bij een nieuwe leverancier en op te zeggen bij je oude leverancier, dit kan allemaal voor je geregeld worden.

Kies jouw energieleverancier

Je kunt zelf op zoek gaan naar de beste aanbieding, maar er zijn veel vergelijkingssites die je alle moeite uit handen nemen. Mensen zijn soms kritisch op deze vergelijkingssites, zeker als je weet dat sommige van deze sites in handen zijn van verzekeraars of andere commerciële aanbieders.
Een van de beste sites is totaalbesparen.com. Deze site is compleet onafhankelijk van welke leverancier dan ook, en hebben vaak aanbiedingen op hun site staan die op andere sites niet terug te vinden zijn. Vergelijkingssites krijgen vaak een vergoeding wanneer via de site een verzekering of contract wordt afgesloten. Bij totaalbesparen.com staat de beste aanbieding altijd bovenaan, ongeacht of ze een vergoeding ontvangen of niet.
Kijk hier voor de beste aanbiedingen voor energie en kies voor je eigen portemonnee.