de nieuwste woontrends van 2020

De nieuwste woontrends van 2020

Je huis kan je inrichten zoals je zelf wil. Jij bent degene die je er thuis moet voelen, dus kies vooral voor een inrichting die bij je past. Net als in de mode of in bijvoorbeeld de muziek, zijn er ook bij het interieur nieuwe trends. Als je deze trends volgt, is je huis ingericht volgens de laatste mode en ben je helemaal hip. Wat deze trends zijn in 2020, is terug te vinden in dit artikel.

Contrasterende kleuren

Waar het een paar jaar geleden nog een trend was om je huis zo strak en clean mogelijk in te richten, is het nu juist weer hip om wat kleur aan te brengen. In strakke woningen is veel wit, zwart en grijs terug te vinden. Tegenwoordig willen mensen weer kleuren in huis. De kleuren kunnen terugkomen in zowel de verf op de muren of in de meubels. De kleuren die veel verkocht worden deze tijd, zijn okergeel en groenblauw. Probeer ook eens een combinatie van kleuren te maken. Wanneer je een okergele bank hebt staan, kunnen daar prima blauwe of groene accessoires bij. Wil je zelf wat wooninspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Groter in Wonen.

Technisch slim interieur

Anno 2020 is techniek steeds meer geavanceerd. Er is weinig wat nog niet via je smartphone te regelen is. Verlichting, televisie en verwarming is al aan en uit te zetten middels een app op de telefoon. Het voordeel van deze ontwikkeling is dat er steeds meer apparaten draadloos te verkrijgen zijn. Waar men vroeger alle kabels nog weg moest werken achter de plinten, zijn er nu geen kabels meer te vinden in huis.

Duurzaamheid

Ook de ontwikkelingen omtrent het klimaat een duurzaamheid kunnen niet ontbreken in de woontrends van 2020. Zo zijn er steeds meer energiezuinige lampen te verkrijgen. Ook laten steeds meer mensen zonnepanelen plaatsen. Om je huis duurzaam in te richten, kan je er ook voor kiezen om geen nieuwe meubels te kopen. In plaats van nieuwe meubels kan je ook bij de kringloop op zoek naar een nieuw interieur. Zo krijgen oude meubels, zie vaak nog in een prima staat verkeren, een nieuw leven.