de kraamperiode een hectische tijd

De kraamperiode: een hectische tijd

Het krijgen van een kindje is een bijzondere gebeurtenis. Als allereerste natuurlijk de zwangerschap. Het is heel bijzonder hoe er een mensenleven in het lichaam van een vrouw kan groeien. Ook mooi om te zien is dat het lichaam van de moeder zich meteen begint aan te passen om het kindje zo goed mogelijk te laten groeien. Wonderlijk is het te noemen.

Bevalling

Na de zwangerschap komt uiteraard de bevalling. Het kindje zal er toch eenmaal een keer uit moeten. Vaak kijkt de vrouw hier niet naar uit. Het is algemeen bekend dat een bevalling gepaard gaat met heel veel pijn en ongemak. Helaas is het wel noodzakelijk om je kindje op de wereld te zetten. Als de bevalling uiteindelijk achter de rug is, krijg je er iets fantastisch voor terug. Je eigen kindje voor het eerst in je armen kunnen sluiten, iets mooiers bestaat er niet.

Kraamvisite

Wanneer je kindje eenmaal geboren is, wil je niks liever dan hem of haar aan de wereld laten zien. Zo trots ben je erop. Langzaam maar zeker komt het kraambezoek op gang. Iedereen kan op deze manier kennis komen maken met jouw kindje. Als moeder heb je net een (zware) bevalling achter de rug. Kraamvisite kan daarom best vermoeiend zijn en het is moeilijk om te onthouden wie er wel en niet geweest is. Daar is iets moois voor bedacht: het kraambezoekboek. In dit boek kan je precies bijhouden wie er langs is geweest. Ook kan je bijvoorbeeld noteren wat je van deze persoon cadeau hebt gekregen. Zo kan niemand jou meer kwalijk nemen dat je achteraf niet meer precies weet wie wanneer is geweest.

De tijd stilzetten

Wanneer je voor het eerst moeder bent geworden, komt er veel op je af. Er gebeurt zoveel in een korte tijd en je kindje groeit ontzettend snel. Achteraf hoor je vaak: kunnen we de tijd maar terug draaien. Doordat de eerste periode met je kindje een hectische tijd is, maak je niet alles bewust mee. Helaas kunnen we de tijd niet terug draaien, maar we kunnen de tijd wel even stil laten zetten. We zetten de tijd stil in het kraambezoekboek. Zo kun je later altijd nog eens met weemoed terug denken aan deze prachtige tijd.