Welk model trouwjurk past bij jou

Welk model trouwjurk past bij jou?

Trouwjurken zijn er in vele vormen en maten. Voor ieder is er wat wils te vinden. Welke jurk je uiteindelijk kiest, is helemaal afhankelijk van de vormen van je lichaam en van de stijl die je mooi vindt. Gelukkig is de keuze groot. Welke jurken zijn er allemaal?

A-lijn

Bij een a-lijn jurk zit de bovenkant strak en loopt de jurk vanaf de heupen geleidelijk wijd uit. Dit is de meest klassieke vorm die een jurk kan hebben. Ook zijn a-lijn jurken vaak subtiel en niet heel extreem. In feite is deze jurk voor iedereen geschikt. Hij staat mooi op een lichaam met wat vollere heupen. Hij benadrukt namelijk de taille, wat bij de meesten het smalste punt is van het lichaam. Wanneer je een smalle taille hebt en bredere heupen, staat deze jurk mooi en benadrukt hij de sterke kanten van je lichaam.

Zeemeermin

Een zeemeerminbruidsjurk is niet voor elk lichaamstype weggelegd. Uiteraard moet je dragen waar je je fijn en comfortabel bij voelt. bij een zeemeerminnenjurk zit het lijfje strak. De hele jurk is in feite strak, tot aan de knie. Vanaf de knie loopt de jurk wijd uit naar buiten. Omdat de jurk over het hele lijf strak is, benadrukt hij alles van het lichaam. Het is geen geschikte jurk als je je onzeker voelt over je lijf. Het staat vooral mooi op vrouwen die een zandloperfiguur hebben.

Prinses

Een prinsessenjurk is een vrij uitgesproken jurk. Wanneer je een Disney-film kijkt, zul je alle dames zoals Assepoester een prinsessenjurk zien dragen. Kenmerkend is de bolling van de rok. De jurk zit rondom de taille strak. Vanaf de taille loopt de jurk met een bolling uit. Vaak zit er aan de onderkant een hoepel in de rok gemaakt, zodat de rok bol blijft staan. Het is een vrij uitgesproken jurk en niet iedereen houdt ervan.