5 tips om je gezondheid te verbeteren

5 tips om je gezondheid te verbeteren

De feestdagen zijn een geweldige tijd om samen te zijn met familie, te genieten van heerlijk eten en tijd samen door te brengen. Het kan echter ook heel gemakkelijk zijn om aan al deze dingen te veel te doen. Dit kan leiden tot gewichtstoename of andere gezondheidsproblemen waar je de rest van je leven niet mee te maken wilt hebben. De volgende 4 tips zullen je helpen goede beslissingen te nemen en toch veel plezier te beleven tijdens de mooiste en gezelligste periode van het jaar.

Tip 1: Zorg voor voldoende slaap

Terwijl de feestdagen vol feesten en opwinding zijn, kan het ook erg vermoeiend zijn voor je lichaam. Dit betekent dat je meer tijd nodig hebt om op te laden dan gewoonlijk, wat door de dag heen tot betere beslissingen zal leiden. Als je in deze tijd van het jaar niet snel moe wordt, probeer dan wat koffie of thee te drinken met een beetje honing erin. Het is mogelijk dat deze drankjes je helpen om minder cafeïne of suiker per dag te gebruiken en je toch goed in je vel te voelen.

Tip 2: Doe dagelijks aan lichaamsbeweging

Zeker, de feestdagen zijn een prima moment om meer te eten dan gewoonlijk. Daar is niets mis mee! Maar je moet ook proberen elke dag wat lichaamsbeweging binnen te krijgen. Als je normaal ‘s avonds na het eten gaat wandelen of hardlopen, zet deze gewoonte dan tijdens de wintermaanden voort.

Je zult je beter in je vel voelen en je risico op overgewicht verminderen door elke dag zelfs maar 20 minuten naar buiten te gaan. Door buiten te bewegen als het koud is in plaats van de hele avond binnen TV te zitten kijken, verbrand je sneller extra calorieën.

Gedurende de feestdagen kun je dit mooi combineren door na het diner met z’n allen een heerlijke avondwandeling te maken. Tijdens deze wandeling kun je het eten lekker laten zakken en een goed gesprek met elkaar voeren. Met de feestdagen wil je veel plezier hebben, maar ook gezond blijven. Daarom is het belangrijk dat je elke dag voldoende slaapt en wat aan lichaamsbeweging doet voor je met je familie of vrienden op stap gaat.

Tip 3: Drink water voldoende water

Het is gemakkelijk te vergeten hoe belangrijk het is om water te drinken als je je tijdens de feestdagen vermaakt. Dit leidt echter alleen maar tot uitdroging en andere gezondheidsproblemen die je plezier in deze activiteiten kunnen verminderen. Bovendien helpt voldoende water drinken je lichaam zich sneller dan normaal te ontdoen van gifstoffen en ongewenste stoffen weg te spoelen

Door ervoor te zorgen dat je genoeg water drinkt terwijl je tijdens de feestdagen ook van een beetje te veel eten geniet, zul je je binnen de kortste keren gezonder en energieker voelen!

Extra tip: door gebruik te maken van een water distiller zorg je ervoor dat je drinkwater extra schoon is, wat zorgt voor extra gezondheidsvoordelen!

Tip 4: Ga kerstinkopen doen in gezondere winkels

Zin om je gezonde flow door te trekken tijdens de feestdagen? Ga dan ‘s middags na het werk niet blindelings je favoriete winkel binnen maar breng in kaart wat je precies wilt kopen. Door je boodschappen te doen in een groentezaak of een andere gezonde winkel, voorkom je de verleiding om ongezonde snacks te kopen en blijf je gezond bezig.

Bron: meditecheurope.nl