Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Bij een overlijdensrisicoverzekering zijn de nabestaanden voorzien van financiële zekerheid na het overlijden van de dierbare. Bij het overlijden van de dierbare wordt dit bedrag meestal in een keer uitgekeerd. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door de gene die de verzekering afsluit bij de uitvaartondernemer. Hoe meer held deze persoon betaald, hoe hoger het bedrag zal zijn dat wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen dan bijvoorbeeld hun huis aflossen of bijvoorbeeld de zorg blijven betalen voor de kinderen. Deze verzekering is bedoeld voor mensen tot 65 jaar zodat hun partners en kinderen hun leven kunnen blijven leven.

De looptijd van de verzekering

De minimale looptijd van je verzekering is 10 jaar. Deze blijft dan maximaal doorlopen tot dat je 75 jaar bent. Je hoeft natuurlijk je verzekering niet 10 jaar door te laten lopen, je kunt dit helemaal zelf bepalen. Bekijk dus goed wat je wilt en wat voor jouw het meest verstandig is. Je kunt de verzekering ook mee laten lopen met je hypotheek.

Wil je je partner ook mee verzekeren?

Dit werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt bij het bespreken van je verzekering overleggen en aangeven dat je jouw partner mee wilt verzekeren. Als jij dus overlijdt krijgt jouw partner het deel dat je hebt verzekerd uitgekeerd.

Welke uitvaartbedrijven heb je allemaal?

Er zijn veel verschillende bedrijven die je kunnen helpen met het regelen en aankleden van de uitvaart. Uitvaartcooperatie is een helpende hand voor het regelen van de uitvaart en het hulp bieden aan de nabestaanden. Veel mensen hebben dit nodig in deze tijd omdat ze door een emotionele rollercoaster gaan.