Ongedierte

Wat kan een houtworm eigenlijk aanrichten?

Wat moet je doel als je last hebt van houtwormen? Er zijn verschillende manieren om het probleem van houtwormen aan te pakken. Het is erg belangrijk om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen, mocht je deze diertjes te lang hun “werk” laten doen dan is de kans groot dat je hier enorme schade aan overhoudt.

Wat kan een houtworm aanrichten?

Je zult je er niet snel van bewust zijn maar een houtworm kan meer schade aanrichten dan dat je zal verwachten. Je kunt ze eigenlijk overal terugvinden. De naam houtworm zegt het al, ze zijn dol op hout. Heb je bijvoorbeeld houten meubels dan is de kans groot dat ze hier in verloop van tijd in gaan zitten. Allereerst zal je hier geen last van ondervinden, maar zonder dat je het doorhebt zullen ze de binnenkant kapot maken. Hierdoor is de kans groot dat de meubels na verloop van tijd niet meer bruikbaar zijn. De binnenkant gaat stukje bij beetje kapot en is hierdoor niet meer bruikbaar. Naast dat ze meubels kapot kunnen maken kunnen ze ook huizen aantasten. In oudere huizen ontkom je bijna niet aan houten balken en kasten. Als je hier niet op tijd bij bent kan dit enorme gevolgen hebben. Denk maar eens aan draagbalken die een stuk zwakker worden door het toedoen van houtwormen.

Houtwormen en de bestrijdingen daarvoor

Als je houtwormen wilt tegengaan of wilt bestrijden dan is het verstandig hier op tijd mee te beginnen. Wanneer je weet dat er kans is of dat er al houtwormen inzitten zal je snel actie moeten ondernemen. Kies dan voor een behandeling tegen houtworm of houtworm bestrijding. Je wilt natuurlijk niet dat je huis in waarde daalt door aandoening van houtwormen. Wanneer je niet zeker weet of je houtwormen in je huis hebt kun je hiervoor een bedrijf inschakelen. Door een bedrijf in te schakelen kom je er al snel achter of je daadwerkelijk te maken hebt met houtwormen. Mocht dit het geval zijn dan is het verstandig dit probleem grondig aan te pakken. Zo voorkom je verdere schade aan je huis en natuurlijk je meubels.