Koorts wat zijn de belangrijkste symptomen

Koorts: wat zijn de belangrijkste symptomen?

Wanneer je je niet lekker voelt, zou het voor kunnen komen dat je koorts hebt. Koorts hebben is nooit fijn en kan erg vervelend zijn. Wanneer je denkt dat je koort hebt, is het van belang dat je jouw eigen temperatuur op meet. Wanneer je dit doet, kun je erachter komen of je koorts hebt of niet. Als je koorts hebt, is het van belang dat je uitziekt. Hier valt dan ook weinig aan te doen. 

Koorts, de symptomen

Wanneer je koorts denkt te hebben, dan is het van belang dat je kijkt naar de symptomen van koorts. Je kunt veel symptomen krijgen wanneer je koorts hebt. Zo kun je een lichaamstemperatuur hebben van 38 graden of hoger. Je hoofd zal dan ook erg warm kunnen zijn. Dit komt doordat je hersenen erg lang bezig zijn met het bestrijden van de koorts. De volgende symptomen zal je ook kunnen herkennen wanneer je koorts hebt. Deze symptomen zijn, koude rillingen, onwel voelen, duizelig zijn en gevoel van overgeven, gebrek aan eetlust, rode wangen of slaapproblemen. Wanneer je koorts hebt, is het van belang dat je goed tot rust komt en echt uitziekt.

Wat te doen tegen koorts?

Als je koorts hebt, kan je hier niets aan doen. Wel is het van belang dat je alle rust neemt. Dit is de enige mogelijkheid op een snel herstel. Als je de pijn wilt verlichten, dan zou je een paracetamol kunnen slikken. Dit verlicht namelijk de pijn waardoor je wel bijvoorbeeld een aantal uur zou kunnen slapen. Als de paracetamol niet helpt en de pijn houdt aan dan zou je altijd nog je huisarts kunnen benaderen en overleggen wat je het beste kunt doen.

 

Vaak adviseert een dokter om het toch nog even te proberen en eventueel een extra paracetamol in te nemen. Een paar vitaminepillen slikken willen soms ook helpen, deze pillen kunnen namelijk je immuunsysteem stimuleren.