Goede begeleiding is het halve werk

Verslaving en andere stoornissen kunnen tegenwoordig op een andere manier behandeld worden. Door gebruik te maken van gecertificeerde counselors die getraind zijn om te voldoen aan de complexe behoeften die bij nodig zijn om mensen te begeleiden. 

Veel mensen die door het herstelproces gaan, ontdekken dat geestelijke gezondheidsproblemen en verslaving gezamenlijk optreden. Deze beide zorgen kunnen tegelijkertijd behandeld worden, waardoor de levensstijlwijzigingen optreden die nodig zijn om verslaving te overwinnen en een zinvolle levensduur te leiden dat vrij is van afhankelijkheid.

De onderdelen die daarvoor gebruikt worden omvatten zaken als individuele therapie, terugval preventie, woedebeheersing,  cognitieve gedragstherapie en dialectische gedragstherapie.

Hoop en noodzakelijke hulp

Hoop is het eerste wat wordt ontwikkeld. Herstel van verslaving is een proces. Het kost een aanzienlijke hoeveelheid moed, ruimdenkendheid en bereidheid om het leven te veranderen. Nieuwe manieren van denken en gedragingen zullen deelnemers helpen vollediger hun doelen in het leven te realiseren. 

Met behulp van een intensief behandelingsteam is het mogelijk om deelnemers te ondersteunen en te begeleiden door hulpprogramma’s aan te bieden die noodzakelijke hulpmiddelen, toegang tot communautaire hulpbronnen en geestelijke gezondheidssteun omvatten. 

Behandeling wordt verstrekt via groepstherapie en individuele sessies. Case management is ook opgenomen om klanten toegang te geven tot basisbehoeften en middelen om de waarschijnlijkheid van herstel te vergroten.

Onderzoek toont aan dat de monitoring van het substantie tijdens de behandeling helpt klanten verantwoordelijk te zijn voor het herstel en het helpt clinici om te weten wanneer de behandelingsinterventies moeten worden aangepast.

Mentale gezondheid

De meeste mentale ziekten kunnen met succes worden behandeld beheerd door poliklinische therapieën te combineren met ondersteuningsdiensten voor geestelijke gezondheidszorg en medicatie. Dit is een moderne behandeling met bewezen resultaten. 

Dat betekent dat je kunt vertrouwen dat jij en je familieleden de geestelijke gezondheidszorg en ondersteuning zullen ontvangen die je nodig hebt en die jullie  verdienen. Geestelijke ziekte heeft veel namen: depressie, bipolaire stoornis, angst, schizofrenie, ADHD (aandachtstekort en hyperactiviteitsstoornis), OCD (obsessieve compulsieve stoornis), paniekstoornis, fobieën en meer. 

Dit zijn  biologische ziekten en zijn net zo echt als elke andere ziekte zoals diabetes, kanker of hartziekten. En, net als deze andere ziektes, vereisen ze professionele gezondheidszorg om te beheren en te herstellen.

Individuele en groepstherapie biedt een breed scala aan groepstherapiesessies om je te helpen om jezelf te helpen, met de hulp van anderen. Niemand van ons is alleen in deze reis en therapie is een beproefde manier om het meeste uit jezelf te halen, inclusief het helpen van anderen die mogelijk vergelijkbare omstandigheden ervaren.

Groepstherapie

Het bijwonen van groepstherapie kan de therapeutische vooruitgang verbeteren en de voordelen van het delen met anderen versterken. Groepstherapiesessies worden geleid door een of meer clinici met gespecialiseerde training, die groepsleden gebruiken bewezen strategieën voor het beheren van specifieke problemen. 

Het kan zijn dat je ambulante begeleiding nodig hebt om uit je sociale isolement te geraken en je draai in de maatschappij te vinden. Wellicht is dagbesteding een uitgelezen kans voor jou om je leven weer op de rails te krijgen. Het is dan goed om te weten dat je er niet alleen voor staat.