detox behandeling te hoge werkdruk

Gevolgen van een te hoge werkdruk

Vroeger hoorde je er nooit iemand over, maar tegenwoordig hoor je steeds vaker dat werknemers de druk niet meer aankunnen op het werk. Overwerken en geen moment rust hebben speelt hier een grote rol in. Dit kan grote gevolgen hebben voor de werknemers en de thuissituatie. Wat de gevolgen kunnen zijn lees je in dit artikel.

Fysieke klachten

Werkdruk kan leiden tot veel fysieke klachten. Je kan last krijgen van een verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid of klachten aan je arm, nek of schouder. Dit zijn allemaal gevolgen van een hoge werkdruk. Werkdruk kan gevormd worden door veeleisende klanten, zware verantwoordelijkheden of te weinig tijd voor de hoeveelheid werk dat je hebt. Werkdruk heeft ook gevolgen voor de werkgevers, mensen zijn vaker ziek, kunnen zich slechter concentreren of hebben minder plezier in hun werk.

Mensen kiezen niet altijd de juiste uitweg

Om even van die stress af te komen zoeken werknemers een uitweg en het komt wel eens voor dat ze naar de drank of drugs grijpen. Stress is namelijk één van de grootste oorzaken waardoor mensen beginnen met drinken of gebruiken. Op het moment van drinken of gebruiken denken ze even niet aan hun werk of dan kunnen ze het beter handelen, maar uiteindelijk brengt het meer problemen mee dan dat het oplevert. Zo komt vaak een verslaving tot stand.

Gevolg verslaving

Een verslaving heeft grote gevolgen op je werk, thuissituatie en jezelf. Je kan last krijgen van lichamelijke problemen, psychische problemen, sociale problemen en geldproblemen. Drugs en alcohol zorgen ervoor dat je gezondheid achteruitgaat. Bij sociale problemen is het meestal zo dat je het verdovende middel boven je familie en vrienden zet en dit gaat ten koste van je sociale leven. Om hier weer vanaf te komen kan je je laten opnemen in een kliniek en begin je met een detox behandeling. Dit wordt ook wel ontgiften genoemd.