4 tips om de kans op inbraak te verkleinen

Inbraak wordt onderschat. Helaas komen er nog altijd veel meldingen van inbraak binnen bij de politie. Met deze 4 simpele tips kunt u heel gemakkelijk de kans op inbraak verkleinen.

1. Gecertificeerde sloten 

Het klink voor de hand liggend, maar lang niet alle woningen hebben gecertificeerd hang- en sluitwerk. Gecertificeerde sloten zijn goedgekeurd door het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW-keurmerk). Dit betekent dat de sloten uitvoerig zijn getest en tegen de meeste inbraakmethodes bestand zijn. Een slotenmaker in Leeuwarden kan u meer vertellen over gecertificeerde sloten en deze installeren.

Door het plaatsen van gecertificeerde sloten kan een slotenmaker de kans op inbraak in uw woning met 95% verkleinen.

2. Stevige kozijnen en glas

Onderschat is ook de waarde van stevige kozijnen en glas. Inbrekers komen vaak met zwaar geschut omdat sloten niet meer te kraken zijn. U kunt bijvoorbeeld veiligheidsglas laten plaatsen. Indien u enkel glas heeft dat zo ingetikt kan worden is het toch aan te raden om dit op zijn minst te laten vervangen door dubbel glas. Een glaszetter in Utrecht kan u hierin adviseren.

3. Goede verlichting rondom huis

Verlicht uw woning zo goed mogelijk ’s avonds en ’s nachts. Dit zal inbrekers afschrikken, aangezien ze dan moeilijk ongezien bij de deur of het raam kunnen komen. Ook al is het diep in de nacht en niemand is op straat, dan nog zal een goed verlicht huis hen afschrikken.

4. Niet te veel begroeiing

Eigenlijk hetzelfde principe als bij goede verlichting. Een inbreker zal niet snel toeslaan wanneer het hele huis goed zichtbaar is en hij zich niet kan verschuilen achter bomen of struiken. Indien er rondom het huis wel allerlei begroeiing is, dan kan er ook nog gekozen worden voor camerabeveiliging.

5. Deur op slot

Het klinkt misschien flauw, maar mensen vergeten wel eens om de deur op slot te doen, omdat ze zich bijvoorbeeld veilig voelen. Het gevoel van veiligheid is eigenlijk erg mooi en zou ook zo moeten blijven, maar dat neemt niet weg dat de kans op inbraak nog steeds bestaat. Soms denken mensen ook dat deuren met een deurknop aan de buitenkant niet opengemaakt kunnen worden. Men trekt de deur achter zich dicht zonder de sleutel nog eens om te draaien in het slot.