Monuta uitvaartverzekering

Al bijna 100 jaar organiseert Monuta uitvaarten. Monuta uitvaartondernemers en Monuta uitvaartverzekering zijn dan ook één van oudste uitvaartondernemers én uitvaartverzekeraars in Nederland. U kunt bij Monuta terecht voor een uitvaartverzekering, maar ook voor het organiseren van een uitvaart. Monuta is er op het moment dat zij nodig zijn en zorgen, samen met u voor een persoonlijk afscheid.

Waarom is een uitvaartverzekering belangrijk?

Een uitvaartverzekering sluit je af om de kosten van een uitvaart te dekken. Wanneer er geen uitvaartverzekering is afgesloten komen nabestaanden vaak voor hele hoge kosten te staan. Mensen willen vaak zelf sparen voor hun uitvaartkosten, maar in de praktijk komt hier niets van terecht. Zelfs wanneer iemand geld op zijn spaarrekening heeft staan voor zijn of haar overlijden dan kan het zijn dat nabestaanden niet aan dat geld kunnen komen. De banken zijn namelijk verplicht om bankrekeningen te blokkeren bij een overlijden. Natuurlijk komt dat geld later wél vrij maar de rekening van de uitvaart zal toch vaak direct betaald moeten worden. Nabestaanden dienen dan de rekeningen voor te moeten schieten. Géén goede optie!

Wat kost een uitvaart?

In 2021 kost een gemiddelde uitvaart al gauw tussen € 7.000,- en € 10.000, -. Dit bedrag is voor het grotendeel afhankelijk van uw wensen én van de wensen van uw nabestaanden. Het bedrag dat wordt betaald voor een uitvaart worden opgebouwd uit:

–       Kosten voor de diensten van de begrafenisondernemer

–       Kosten voor crematie of begrafenis

–       Kosten voor een kerkdienst of afscheidsbijeenkomst

–       Kosten voor een koffietafel

De kosten van een crematie zijn gemiddeld € 3.000, – waarbij dan ook nog een bedrag moet worden bijgeteld voor een urn. Een begrafenis geeft kosten voor grafhuur, -recht en -onderhoud. Bij een begrafenis waarbij iemand voor de eerste keer een graf huurt is het grafrecht 20 jaar en dat kost tussen de € 2.000, – en € 3.000, – voor die periode. Bijzetting van een tweede persoon is voor minimaal 20 jaar grafrust. Dan kan het zijn dat de kosten lager uitvallen. Na deze 20 jaar is wel opnieuw grafhuur verschuldigd. Let wel; de grafsteen is hierbij niet inbegrepen.

Welke uitvaartverzekering biedt Monuta aan?

Sinds 2020 kunt u bij Monuta alleen nog kiezen voor een combinatieverzekering. Bij deze vorm van uitvaartverzekering bent u bij overlijden verzekert voor een dienstenpakket én een extra geldbedrag dat vrij mag worden besteed door de nabestaanden om kosten die worden gemaakt voor de uitvaart te betalen.