Alles wat je moet weten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Alles wat je moet weten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer je voor jezelf werkt zijn er een aantal zaken die je zelf moet regelen. Eén van die zaken is het afsluiten van verzekeringen. Er zijn een hoop verschillende verzekeringen en veel verzekeringsmaatschappijen. Voordat je ergens een verzekering afsluit, wil je precies  weten voor en tegen welke voorwaarde je jezelf verzekert. In dit artikel vertel ik alles wat je moet weten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt ook wel een AOV genoemd. Dit is een verzekering waarbij je een uitkering krijgt voor als dat je arbeidsongeschikt raakt. In de meeste gevallen raakt iemand arbeidsongeschikt door ziekte of door een ongeval. Door een AOV af te sluiten voorkom je dat je een bepaalde periode zonder inkomsten komt te zitten. Dit is een belangrijke verzekering voor zzp’ers en dat wordt ook erkend door de overheid. Zij hebben namelijk besproken dat deze verzekering over een aantal jaar verplicht wordt.

 

Waar moet je op letten?

 

Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, zowel in prijs als in voorwaarden. Hierdoor is het belangrijk om een de aanbiedingen van verschillende verzekeringsmaatschappijen aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Daarnaast zijn er een aantal factoren die de hoogte van jouw premie bepalen, zoals het verzekerde bedrag, je beroep, looptijd en wachttijd. Zo zijn er genoeg mensen die ervoor kiezen om de wachttijd wat langer te laten doorlopen. Dit wordt vaak gedaan omdat ze in de loop van de jaren een relatief hoge buffer hebben opgebouwd.

 

Verklein de kans op ziekte

 

Het is natuurlijk niet mogelijk om ziekte te voorkomen. Er bestaat altijd een kans dat je ziek wordt. Toch zijn er voldoende aspecten waar je wel invloed op hebt. Bijvoorbeeld gezond eten en drinken en voldoende bewegen. Kan je wel wat hulp gebruiken op het gebied van gezond leven? Dan is het mogelijk om een gezondheidscoach in te schakelen. Dit is een specialist dat je helpt met begeleiding, gesprekken en eventueel een gezondheidscheck.