Mitella kopen? Hier moet je op letten

Uw kind komt na het buitenspelen huilend naar binnen wat hij is gevallen. Dit is iets wat je als ouder liever niet hebt voor je kind, met eindstand eindigen bij de HAP en een gebroken arm in de mitella. Zes weken in de mitella is niet fijn, sneller dan je denkt beïnvloed het veel in je dagelijks leven, opeens alles met één arm doen is niet heel handig. Daarom is het dus belangrijk om goed lekker zittend mitella te hebben!

Mitella kopen

Mitella

Goed lekker zittend mitella is vaak belangrijker dan je denkt. Vaak krijg je van het ziekenhuis een ‘normale’ witte mitella doek, die je zes weken lang moet dragen of je krijgt een armsling, dat is een soort band die je om je nek ook moet doen en je arm draagt. Vaak gaan deze soorten mitella’s irriteren in de nek of zit het naarmate de tijd niet comfortabel maar toch moet je zes weken uithouden.

Comfort

Wilt u zelf mitella kopen? Wat is dan belangrijk om op te letten wanneer u zelf mitella koopt ?

Het is belangrijk dat de mitella van goede kwaliteit is en comfortabel en zacht is. Het is handig als de mitella die u koopt ook water resterend is, wanneer u toevallig door een regenbui loopt is het fijner dat uw mitella niet doorweekt raakt en nog zwaarder wordt. Bij het kopen van eigen mitella kunt u kijken naar kleuren en printjes wat goed af te stemmen is met uw kleding, of wanneer uw kind graag mitella wilt met een printje is dat allemaal mogelijk wanneer u zelf mitella koopt.

Om zwelling te voorkomen bij het dragen van mitella plaats je de hand hoger dan de elleboog. Het dragen van ringen en armbanden met een ingegipste arm is niet handig want het krijgen van zwellingen in de hand is dan een groot risico.

Kortom, een goed lekker zittend mitella met veel comfort is erg belangrijk.