Is krachttraining alleen voor mannen?

Het is over het algemeen bekend dat sporten goed voor je is. Het houd je in balans en is goed voor je geest en lichaam. Maar niet alle vrouwen vinden hardlopen of tennis even leuk, en daarom gaan veel vrouwen ook naar de sportschool. In de sportschool kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt aan krachttraining doen maar ook cardio en groepslessen. Het enige nadeel van krachttraining is dat spieren vaak geassocieerd worden met mannen en stoer zijn en het dus niet voor vrouwen bedoeld is. Maar met krachttraining kun je jouw lichaam wel in vorm krijgen en het is ook nog eens gezond voor je.

krachttraining

Is cardio niet beter voor vrouwen?

Met cardio kun je goed je conditie op peil houden. Ook kan het helpen om een negatieve energiebalans te maken. Met een negatief energiebalans verbrand je meer calorieën en kun je sneller afvallen dan met andere oefeningen. Het is alleen geen goede manier om vorm te geven aan je lichaam. Elke week een aantal uur cardio doen gaat je niet helpen om die gespierde buik of benen te krijgen. Het is dus een tip om aan cardio te doen als je jouw conditie wilt verbeteren, en aan krachttraining om dat je jouw lichaam vorm wilt geven. Maar het allerbelangrijkste is altijd nog dat je plezier moet hebben aan je sport.

Je lichaam shapen

Mannen en vrouwen zijn beide in staat om een spiermassa op te bouwen. Het enige nadeel van vrouwen is dat het veel langer duurt om een goede spiermassa op te bouwen dan bij mannen. Ze moeten dus veel langer en intensiever sporten om een goed resultaat te krijgen. Het is dus daarom ook heel ongewoon als een vrouw in een keer heel gespierd is.

Als jij als vrouw zijnde dus vindt dat je lichaam te weinig vorm heeft op bepaalde plekken kun je dus goed aan krachttraining doen. Bekijk dus wat jij niet mooi vind aan je lichaam en werk hieraan. Je moet je dus niks aantrekken van wat andere mensen van je denken. Doe wat je zelf wilt in de sportschool en heb plezier in wat je doet!