Is elke hondenverzekering geschikt voor mijn hond?

Je hebt van een hondenverzekering gehoord en twijfelt nu of deze geschikt is voor jouw hond. Op zoek naar aanbieders van hondenverzekeringen? Tinki.nl vergelijkt hondenverzekeringen. Zij bieden verschillende verzekeringspakketten aan. Als je het moeilijk vindt om hieruit een keuze te maken, kun je een hondenverzekering vergelijken. Wat een goede hondenverzekering is voor jouw hond hangt af van jouw persoonlijke wensen. Wat verwacht je van een honden ziektekostenverzekering? Wil je dat alle kosten vergoed gaan worden of dat je zelf nog een eigen risico hebt? Als je een puppy in huis hebt, hoef je niet gelijk te kiezen voor een uitgebreid pakket. Bij oudere honden wordt je vaak verplicht dit wel af te sluiten.

Standaard honden ziektekostenverzekering

is een hondenverzekering geschikt voor mijn hond?In een basispakket worden de meeste onderzoekskosten vergoed. Je kunt hierbij denken aan röntgenfoto’s, scans en een bloedonderzoek. De heupen en ellebogen van de hond vallen ook onder het basispakket. Echter, dit is niet bij elke verzekeraar zo. Een hondenverzekering vergelijken is dan ook altijd aan te raden. Op Tinki.nl kun je ziektekostenverzekering hond vergelijken. Je kunt de hond aanvullend verzekeren zodat preventieve vaccinaties ook vergoed worden. Bij alle verzekeraars geldt altijd een maximale vergoeding. Dit kan een bedrag van 3000 euro of van 5000 euro zijn.

Keuze voor verzekering honden

Als je een puppy wilt verzekeren, heb je meer keuze uit de verschillende pakketten. Dit komt omdat een puppy nog jong is en minder kwalen zal hebben dan een oudere hond. Hoe minder risico, hoe lager de premie. Je kunt dan kiezen voor een pakket waarbij je een lage maandelijkse premie betaalt, maar waarbij er minder vergoed wordt. Dit werkt prima als je zelf geld achter de hand hebt. Als je een oudere hond nog wilt verzekeren, heb je minder keuze. Je wordt dan geacht een uitgebreidere ziektekostenverzekering voor honden af te sluiten. Bij een oudere hond kunnen eerder gezondheidsklachten ontstaan.