Hoe verzorg ik mijn mond?

De verzorging van onze mond wordt door veel mensen nog sterk onderschat. Vergeet niet dat we ons hele leven met hetzelfde volwassen gebit moeten doen. Wees daarom op de hoogte van de gevolgen als je dit niet goed onderhoud. Vergeet niet dat we elk verbaal contact onze mond gebruiken. We lachen ermee en iedereen ziet hoe onze mond er uit ziet. In deze blog hebben we een paar tips opgeschreven hoe jij je mond goed kan verzorgen.

 1. Poets minstens tweemaal daags je tanden
  Bijna iedereen weet het en iedereen hoort het ook altijd bij het halfjaarlijkse tandartsbezoek. Toch poetsen weinig mensen twee keer per dag hun tanden. Vaak komt dit door laksheid en tijdsdruk waardoor meestal ’s ochtends niet gepoetst wordt.
 2. Schraap je tong schoon
  Wat niet veel mensen weten is dat je tong een van de grootste plek is voor bacteriën om zich te nestelen. Schaf een tongschraper aan zodat je ook elke dag je tong kan vrijmaken van bacteriën. Een tonschraper haal je makkelijk en voordelig bij De Mondzorgzaak. Benieuwd naar de beste tongschrapers van dit moment? Bekijk dan deze blog.
 3. Poets elektrisch
  Onderschat de waarde van elektrisch poetsen niet en doe dit dan ook altijd elektrisch. Hiermee haal je tot 40% meer tandplak en andere etensresten weg dan wanneer je met een handtandenborstel poetst.
 4. Flos je tanden
  Met flosdraad kun je soms bij plekken komen waar de tandenborstel niet komt. Etensresten die vastzitten kun je met flosdraad makkelijker verwijderen. Flos elke dag! Soms voel je niet alles zitten waardoor het onnodig lijkt, maar het zit er wel. Je kan ook gebruik maken van een waterflosser. Dit spuit water onder hoge druk tussen de tanden. Het heeft hetzelfde effect als flosdraad echter vinden sommige mensen dit fijner.

Meer weten over de verzorging van het gebit? Lees alles over het gebit op www.demondzorgzaak.nl