Help, mijn Lenovo laptop gaat niet meer aan!

Wanneer het je niet meer lukt om je Lenovo laptop aan te krijgen, heeft dat in negen van de tien gevallen te maken met een fout in de stroomtoevoer. Meestal is het zo dat de adapter stuk is. Het kan echter ook zo zijn dat er andere redenen zijn waarom je laptop niet meer aan gaat. Denk dan aan een defecte accu, een probleem in de laptop of een kapot snoer aan de laptop. We geven hieronder heel precies aan wat je zelf zou kunnen doen om dit probleem te verhelpen. Als blijkt dat de reden waarom je Lenovo laptop niet aan gaat ingewikkelder is, raden we je aan de reparatie van je laptop over te laten aan professionals, bijvoorbeeld die van PC Refresh.

Check de aansluitingen

Kijk allereerst goed of alle kabels van de adapter van je Lenovo laptop goed zijn aangesloten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de plug van de adapter goed in je laptop zit. Als je daarnaast een los snoer hebt, moet dit uiteraard ook goed in de adapter en in het stopcontact zitten. Wanneer er veel speling op de plug van de adapter zit, kan het zijn dat er een defect in de laptop jack zit, waardoor de adapter geen goed contact meer kan maken. Dit moet – vóórdat je een nieuwe adapter of accu koopt – met een reparatie verholpen worden.

Check het indicatielampje

Ben je er zeker van dat alle kabels van de adapter goed zijn aangesloten? Kijk dan of het indicatielampje van je Lenovo laptop aan is. Het indicatielampje is het lampje dat aangeeft of de adapter stroom levert aan je laptop. Blijft dit lampje uit nadat de adapter is aangesloten, dan betekent dit dat ofwel de adapter defect is ofwel dat er een defect in het snoer zit.

Gebruik een andere adapter of een ander snoer

Ken je toevallig iemand die die een Lenovo laptop heeft met dezelfde adapter als jij? Vraag dan of je die mag lenen, zodat het gemakkelijker wordt het defect op of aan jouw laptop op te sporen. Hetzelfde kun je doen met het snoer.

Als je Lenovo laptop met een adapter of snoer die of dat zeker functioneert gewoon aan gaat, weet je dus waar het defect zit en dat je ofwel het snoer ofwel de adapter moet vervangen. Als je Lenovo laptop met een goed werkende adapter en/of een goed werkend snoer nog steeds niet aan gaat, weet je dat er meer aan de hand is en dat het defect in je laptop zit. Dit defect moet gerepareerd worden en voor een dergelijke computer reparatie kun je het best een gespecialiseerd reparatiebedrijf als PC Refresh inschakelen.

Gaat de laptop met een testadapter en testnetsnoer nog steeds niet aan, dan zit er een defect in je laptop. Dit dient eerst gerepareerd te worden voor u weer met uw laptop kunt werken.

Start op zonder accu

Het kan soms ook zo zijn dat de accu van je Lenovo laptop protesteert. Dit kan er ook voor zorgen dat je laptop niet meer aan gaat, ook niet als die op stroom is aangesloten. Wil je de accu van je Lenovo laptop verwijderen, dan dien je je laptop eerst uit te schakelen. Daarna kun je de accu van de adapter loskoppelen door de laptop om te draaien en de schuifjes naast de accu opzij te duwen. Je kunt nu de accu uit je laptop tillen en je laptop weer gewoon neerzetten.

Koppel nu de adapter weer aan je Lenovo laptop en zet je laptop weer aan. Gaat je laptop ook echt aan, dan betekent dat dat de accu stuk is en dat deze maakt dat je laptop blokkeert. De accu moet vervangen worden. Gaat je Lenovo laptop nog steeds niet aan, dan betekent dit waarschijnlijk dat de adapter defect is en dat je dus een nieuwe adapter nodig hebt.

Welk probleem aan je Lenovo laptop er ook voor zorgt dat je laptop niet aan gaat, we hopen dat het snel verholpen is, met reparatie of door een onderdeel te vervangen.