Traplift huren

Is bet beter om aan traplift huur te doen?

Voor het plaatsen van een traplift is maatwerk nodig. Dit komt omdat geen enkele trap hetzelfde is. Ook je smaak kan invloed hebben op de prijs van de traplift. Een zwarte traplift kan namelijk duurder zijn dan een standaard wit model. Voordat je begint met het uitzoeken van een geschikte traplift moet je weten dat er 3 verschillende soorten trapliften zijn:

  • Rechte trapliften (zonder bochten): kosten tussen de €2000 en €2700
  • Traplift met enkele bocht: Kosten tussen de €4500 en €6000
  • Traplift met dubbele bocht: Kosten tussen €6000 en €8000

Waarom traplift huren

Zijn de kosten lager als ik een traplift huur?

Als het gaat om een plaatsing van een langere tijd is het aan te raden om een traplift te kopen. De reden hiervoor is dat je vaak de rails moet betalen. Het kan ook voorkomen dat je startbedrag moet betalen voor het plaatsen van de rails. Dit is dus ook het geval al je een traplift wilt huren. Het is daarom verstandig om te investeren in een vaste oplossing. Een redden voor het huren van een traplift kan wel zijn als je een overbruggingsperiode hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je tijdelijk een huis toegewezen krijgt maar weet dat je snel weer weg bent. Het kan ook zo zijn dat je een grote investering kunt doen , en daarvan maandelijks een kleiner bedrag kunt betalen.

Indicatie prijs voor het huren

Het huren van een traplift kost maandelijks ongeveer tussen de €100 en €200 exclusief installatie. De huurcontracten van een traplift beginnen vaak vanaf 1 jaar en zijn daarna per maand opzegbaar. Sommige bedrijven verhuren trapliften ook vanaf een maand. Je moet hierbij wel in je achterhoofd houden dat de startkosten velen male hoger zullen zijn dan bij de contracten van een jaar.

Als tip zou ik daarom meegeven: Koop een traplift, behalve als het echt nodig is in een tijdelijke woning.