Hoe blijf je fit terwijl je een kantoorbaan hebt

Het is vaak moeilijk om gezond te blijven eten en veel te blijven sporten wanneer je een kantoorbaan hebt. Je zit vaak 8 uur per dag, 40 uur per week achter je bureau te werken. Als je zoveel werkt heb je veel minder tijd om aan gezond eten te bestede. Vaak kom je thuis en gooi je snel iets in de pan of haalt wat bij de plaatselijke eettent. Maar wat kun je nou doen om wel gezond te eten en genoeg te sporten tijdens je drukke kantoorbaan.

gezond

Drink veel water

Onthoud dat op kantoor zitten geen excuus is om weinig water te drinken. In Nederland kunnen we water uit de kraan drinken. Dus in plaats van de hele dag koppen koffie te halen kun je ook een glas water uit de kraan halen. Als je te weinig drinkt kun je ook veel hoofdpijn krijgen, en dit kan resulteren in dat je moet wordt en je niet meer goed op je werk kan concentreren.

Beweeg minstens een uur per dag

Als je 8 uur per dag achter een computer op kantoor zit krijg je natuurlijk erg weinig beweging. Het is daarom dus erg belangrijk om genoeg te bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld naar je werk fietsen als je dichtbij woont. Of je gaat elke dag na je werk hardlopen of wandelen. Maar bewegen hoeft niet alleen sporten te zijn. Het kan ook gewoon zijn dat je de trap op loopt naar je kantoor, of de afstand die je moet lopen naar de parkeergarage.

Neem gezonde tussendoortjes mee

Het is erg belangrijk dat je gezonde tussendoortjes meeneemt. Hierbij kun je denken aan kleine snoeptomaatjes of komkommer. Het is namelijk erg verleidelijk om net die laatste chocoladereep of het laatste pak koekjes mee te nemen, maar dit resulteert vaak in dat het hele pak leeg gaat. Zorg er ook voor dat je tussendoortjes makkelijk te pakken zijn. Stop ze dus in een zip-Lock zakje of in een boterham zakje. Zo kun je er gemakkelijk bij en hoef je niet al te veel moeite te doen om bij je eten te komen.

Ga wandelen tijdens de lunchpauze

Frisse lucht in de lunchpauze is goed voor je hersenen en is goed voor je lichaam. Je krijgt er namelijk veel nieuwe ideeën van en ook kom je al snel aan 30 minuten beweging. Het is natuurlijk ook een goed momentje om even met je collega’s te praten.