Zelf je uitvaart regelen

De ‘snelste’ manier om alles te regelen is een begrafenisondernemer te bellen, normaliter de dag van overlijden. Deze zorgt voor alles rondom de uitvaart, van de aflegging tot de organisatie van het afscheid, en kent alle mensen, wegen en regeltjes. Uiteraard gaan daar een paar flinke – vaak ook wel emotionele – gesprekken met de familie / nabestaanden aan vooraf, zodat alles zo veel mogelijk volgens de wensen (en het budget) van de overledene en nabestaanden wordt geregeld. Dit wordt gedaan om alles duidelijk te hebben voor beide kanten, om te streven naar een mooi en waardig afscheid van de persoon.

Wat moet er allemaal gebeuren?

Welk geloof heb je, waar wonen familieleden, als ze overzee wonen moeten ze overkomen  en moet je dus vliegtickets regelen. Zij krijgen voorrang op naam van begrafenisondernemer, omdat iets belangrijks is. Daarnaast moet je weten waar je begraven wilt worden. Hebben jullie een familiegraf of moet je nog een plek afhuren. Daarnaast moet je ook een rouwkaart en andere uitnodigen maken voor de mensen die willen en mogen komen op jou uitvaart. Daarnaast is het belangrijk wat voor locatie je wilt hebben, en wat je er allemaal in wilt hebben. Als je deze dingen allemaal genoteerd hebt wordt het al een stuk gemakkelijker voor je nabestaanden om je uitvaart perfect uit te voeren.

Extern bedrijf inhuren

Met het inhuren van een extern bedrijf wordt er al een hele last van je weggenomen. Zij kunnen je namelijk gemakkelijk helpen met verschillende taken. Uitvaartcooperatie is een goed alternatief voor een extern bedrijf.