Volg een checklist na overlijden

Allereerst willen wij u graag condoleren met dit vreselijke verlies. Wanneer een dierbare komt te overlijden gaat er veel door u heen. U gaat een zware en lastige tijd tegemoet met veel verdriet. Maar, daarnaast wordt er ook van u verwacht dat u meehelpt met het verzorgen van de uitvaart. Ook dit is geen makkelijke klus, maar toch kan het u ook helpen met het verwerken van het verlies. Een uitvaart is namelijk het laatste moment waarop u afscheid kunt nemen van uw dierbare. Voor veel mensen staat dit gelijk aan het moment waarop zij vrede hebben met het verlies en daardoor weer met beide benen op de grond worden gezet. Hierbij geldt natuurlijk dat het voor iedereen anders is. Ook geldt dat geen enkele uitvaart hetzelfde is, aangezien is erg persoonlijk is. Bent u benieuwd welke stappen er allemaal gezet moeten worden nadat een dierbare is overleden? Lees dan zeker nog even verder, wij vertellen alles wat u moet weten.

Direct na het overlijden

Vlak na het overlijden van uw dierbare is het noodzaak om de huisarts te informeren. Vervolgens neemt u contact op met de uitvaartzorg moet u keuzes maken met betrekking tot het opbaren van de persoon in kwestie. Gaat dit thuis gebeuren of liever bij het uitvaartcentrum? Daarnaast is het belangrijk om er achter te komen of er een donorcodicil is of niet. Wanneer de zojuist genoemde punten zijn besproken en behandeld kunt u verder naar de volgende punten.

Met behulp van de uitvaartzorg

Door een samenwerking aan te gaan met een uitvaartverzorging weet je zeker dat alle belangrijke zaken worden uitgevoerd en dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. Tijdens de uitvaart kun je voor de laatste keer echt afscheid nemen van uw overleden dierbare, en dat moment gaat u nooit vergeten. Zorg daarom dat alles tot in de puntjes is geregeld. 

Gerelateerde afbeelding