Tips bij het zoeken naar computer reparatie bedrijven in de buurt van Roelofarendsveen

computer reparatie

Dat een computer kan crashen weet iedereen. Meestal is het natuurlijk wel op te lossen maar een enkele keer is het echt goed mis. Natuurlijk weet je dat je al je bestanden had moeten backuppen maar heb je dat echt altijd consequent gedaan? Weg vakantiefoto’s, weg al je belangrijke documenten. En dat apparaat waar jij al je problemen mee oplost ligt nu op apegapen.

Dan maar op zoek naar een computer reparatie bedrijf. Even googelen op je telefoon en je merkt dat er rondom Roelofarendsveen genoeg bedrijven zitten die je zouden kunnen helpen. Zelfs zoveel dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Hier zijn wat handige tips waar je op kunt letten als jij op zoek gaat naar bedrijven die computers repareren.

De communicatie

Hoe een bedrijf met je communiceert laat al gelijk zien hoe ze werken. Nemen ze de telefoon op? Vertellen ze helder waar je aan toe bent? Is hun website overzichtelijk? Kan je gemakkelijk een afspraak maken? Natuurlijk zijn er soms nerds die alles met computers kunnen maar niet met klanten overweg kunnen gaan, maar over het algemeen geldt: hoe beter de communicatie, hoe betrouwbaarder het bedrijf.

Referenties

Er zijn verschillende manieren om de referenties van het bedrijf te onderzoeken. Natuurlijk zijn er testimonials op de website. Deze zijn meestal wel echt, alleen zorgt het bedrijf er wel vaak voor dat er alleen positieve testimonials op staan. Een iets objectievere tool is Google Reviews, welk je kunt vinden als je met Google zoekt. Hou wel in je achterhoofd dat iedereen een review kan schrijven, dus pas als er een aantal reviews op staan krijg je een beetje een beeld van het bedrijf.

Speciale services

Gratis diagnose

Een computer wegbrengen voor reparatie is best wel een onzeker iets. Kunnen ze hem wel repareren? Misschien proberen ze wel van alles, maar is natuurlijk jouw computer die ene computer waar echt niemand iets mee kan en zit jij met de rekening. Om dat risico uit te sluiten doen sommige bedrijven een gratis diagnose vooraf. Als de reparatie moeilijk of kostbaar blijkt te gaan worden, dan weet jij dat van tevoren en kan je beslissen of het de moeite waard is.

Hulp op afstand

Niet alle computerproblemen hoeven op locatie te worden opgelost. Hardware problemen natuurlijk wel, maar met software problemen kunnen veel bedrijven ook met bijvoorbeeld de helpdesk jouw probleem oplossen. Een andere optie is dat een monteur tijdelijk op afstand jouw computer overneemt met een speciaal programma. Dit klinkt eng, maar het is éénmalig en kan alleen met jouw toestemming.

Haal- en brengservice

Ook als je computer alleen op locatie gerepareerd kan worden hoef je bij sommige bedrijven de deur niet uit. Ze komen namelijk gewoon langs om hem op te halen en brengen hem na afloop weer terug.

Computer reparatie bedrijven bij Roelofarendsveen in de buurt

PC Refresh

Dit bedrijf is gespecialiseerd in computer reparatie. Daarnaast doen ze ook aan verkoop. Ze zitten in Den Haag. Ze doen aan gratis diagnose, hulp op afstand en hebben een haal- en brengservice. Via hun website kom je makkelijk met ze in contact.

i4ict

Dit kleine bedrijfje zit aan de Rembrand van Rijnsingel in Roelofarendsveen. Het richt zich voornamelijk op softwareproblemen met Microsoft, Apple en Google Cloud. Ze werken op afstand en je kunt makkelijk contact met ze opnemen via de website.

CWare

Ook dit bedrijf is meer software gericht en zit in Lisse. Ook zij werken op afstand. Naast het oplossen van softwareproblemen doen ze ook aan design.