Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon rode wijn

Syrah (of Shiraz)

(Sah-ra of Shi-Raz) Syrah en shiraz zijn twee namen voor hetzelfde ras. Europese wijnboeren gebruiken alleen de naam syrah.
Deze rode wijn is lekker in combinatie met het volgende voedsel: vlees (biefstuk, rundvlees, wild, stoofschotels, enz.)

Districten: syrah blinkt uit in Californië, in Australië en in de Franse Rhônevallei.

Typische smaak in cépagewijn: aroma’s en smaken van wilde zwart fruit (zoals zwarte bes), met een ondertoon van zwarte peper kruiden en het braden van vlees. De overvloed aan fruit sensaties wordt vaak aangevuld met warme alcohol en pakkende tannines.

De shiraz rode wijn is stevig, en pittig rood. Terwijl shiraz wordt gebruikt om veel gemiddelde wijnen te produceren, kan een aantal van ‘s werelds beste, diepste en donkerste rood met intense smaken en een uitstekende duurzaamheid geproduceert worden.rode wijn

Merlot

(Mare-lo) Gemakkelijk te drinken. De zachtheid van Merlot is een introducerende wijn voor nieuwe rode wijn drinkers.

Deze rode wijn is lekker in combinatie met elk gerecht.

Districten: een belangrijke speler in Bordeaux, merlot wordt nu ook gekweekt in Italië, Roemenië, Californië, Washington State, Chili, Australië, enz. Het is de vierde wijndruivenras wanneer gekeken wordt naar de dekking wereldwijd (na Sultanine blanche, Airen blanc en grenache noir).

Typische smaak in cépagewijn: typische geuren omvatten Blackcherry, pruimen en kruiden smaken. De textuur is rond. De Merlot wijnsoort is minder tannine (ruw) dan de Cabernet Sauvignon.

Cabernet Sauvignon

(Ca-braam-nay so-veen-yaw) algemeen aanvaard als een van de beste rassen van de wereld. Cabernet sauvignon wordt vaak vermengd met cabernet franc en merlot. Het ondergaat gewoonlijk eik behandeling.

Deze rode wijn is lekker in combinatie: best met eenvoudig bewerkt rood vlees.

Districten: cabernet sauvignon wordt geplant waar rode wijn druiven groeien, behalve in de noordelijke rand, zoals Duitsland. Het maakt deel uit van de grote rode Médoc wijnen van Frankrijk, en een van de mooiste rode wijnen in Australië, Californië en Chili.

Typische smaak in cépagewijn: full-bodied, maar stevig en aangrijpend als ze jong zijn.