Sola fabriekswinkel helpt jou met het vullen van jouw keuken

De kerstdagen zijn in zicht. Familie, kennissen en vrienden komen bij elkaar om het traditionele kerst te vieren. Er wordt veel gegeten tijdens kerst. Mensen kleden zicht iedere dag warm aan, door de kou. Je hebt toch liever dat je voor de open haard zit met een kopje warme chocolademelk met slagroom. Je kunt hiervan alleen genieten, als je s avonds thuis bent. Ook wordt er tijdens winter alleen maar warm gegeten in de avonden. Veel moeders willen vaak iedere dag variëren qua eet gerechten. Daarom heb ik een voorbeeld bedacht, waar iedereen wel van houdt. Pizza is het lekkerste avondgerecht waar iedereen van houdt. Het voordeel van een pizza is, dat ook vegetariërs hiervan kunnen genieten.

Ingrediënten

Dit heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 1 theelepel zout
  • 130 milliliter olijfolie

Beleg (dit heb je nodig om een smaak te krijgen van de pizza)

  • Mozzarella, kipfilet, tomaten in blik
  • Geroosterde groenten, paprika, champignon (eigen wens)

Een pizza maken lijkt moeilijk, maar het is veel makkelijker voor te bereiden dan hoe je erover nadenkt. Stap 1: meng wat water en gister door elkaar, zodat het gist kan oplossen. Voeg hier bloem, zout en olijfolie toe. Ga de gedurende 10 minuten dit kneden, zodat het deeg wat zachter wordt.  Stap 2: maak van het deeg een bal van en leg dit in een olievette kom. Dek dit af met een vochtige theedoek. Waarom? Omdat het volume wat er in het kom zit, zo wordt verdubbeld. Laatste stap is om de oven op te warmen op 250 graden. Bestrooi het pizza bakplaat met bloem. Verdeeld het deeg in 2 bollen. Blijf kneden totdat er lucht uit het deeg ontsnapt. Nu kun je het deegroller pakken en een bol rollen totdat het een dunne lap wordt. Begin eerst met het smeren van tomatenpuree. Daarna mag je het beleg naar eigen wens versieren. Als het beleg compleet is, kun je er gerasterde kaas overheen strooien. Leg de pizza nu in de oven en wacht 5 minuten af.

Kortingen

Ik hoop dat je na het lezen van deze tekst nu een eigen pizza kunt maken. Sola Fabriekswinkel heeft nu een salesactie op het keukenassortiment. Bestel dus nu, voordat je te laat bent.