otoplastieken aanmeten op maat

Otoplastieken: 4 voordelen van gehoorbescherming op maat

Heb je op je werk te maken met veel lawaai, dan is gehoorbescherming vaak verplicht volgens de arbowet. Je kunt dan oorkappen gebruiken maar dat zit meestal niet lekker. Gelukkig is er gehoorbescherming op maat waardoor je een veel beter alternatief hebt. Namelijk de zogenoemde otoplastieken. En die bieden veel voordelen.

1 – Otoplastieken zitten perfect in je oor. Je hoeft geen grote oorkappen op. Niemand ziet je gehoorbescherming en je merkt nauwelijks dat je het draagt.

2 – Wanneer otoplastieken goed zijn aangemeten houden ze meer geluid tegen dan andere soorten gehoorbescherming.

3 – Er zijn veel verschillende soorten filters beschikbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een filter te gebruiken die lawaai tegenhoudt maar als een collega tegen je praat je dat gewoon kunt verstaan.

4 – Otoplastieken gaan lang mee. Als je zuinig bent op je otoplastieken dan gaan ze jaren lang mee. Het is dan wel belangrijk dat je ze goed behandelt.

Hoe kom je aan otoplastieken?

Otoplastieken zijn niet kant en klaar te verkrijgbaar. Ze worden voor iedereen op maar gemaakt en aangezien ieder oor uniek is heeft werkelijk iedere otoplastiek een unieke vorm.  Eerst worden je oren grondig geïnspecteerd. Er word dan gekeken of jouw oren wel geschikt zijn voor otoplastieken. Het laatste wat je wilt is dat je gehoorgang beschadigd wordt door op maat gemaakte gehoorbescherming.

Zodra de checks allemaal zijn afgerond is het mogelijk om de otoplastieken aan te meten. Er wordt een bescherming aangebracht aan het einde van je gehoorgang. Dan wordt er een vloeibare pasta in je oren aangebracht. Deze moet uitharden en dan wordt de massa verwijderd. Je hebt dan de precieze pasvorm van je otoplastiek.

Wil jij ook gehoorbescherming op maat? Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen otoplastieken aanmeten bij gehoorbeschermingopmaat.nl die gespecialiseerd zijn in op maat gemaakte gehoorbescherming. Met een beetje geluk betaalt jouw werkgever (een deel van) de kosten voor deze oplossing. Je hebt al een goede set voor minder dan €120.