Afvallen met maaltijdvervangers en andere hulpmiddelen

Een van de meest populaire manieren om af te vallen vandaag de dag in Europa en met name ook Nederland is het eiwitdieet in combinatie met maaltijdvervangers. Wat je doet is je schrapt alle slechte koolhydraten uit je dieet. En wat je ervoor terugbrengt zijn hoogwaardige eiwitten.

Een maaltijd per dag vervangt men dan door een shake. Dit is een shake met veel eiwit, maar ook andere belangrijke dingen zoals de vitamientjes de mineralen en vezels, die heeft je lichaam ook nodig. Dus maak niet de klassieke beginnersfout om een maaltijdvervanger dieet te starten met een shake die louter uit eiwitten bevat zeg maar meer een shake voor de bodybuilders die puur eiwit nodig hebben en niets anders. Jij bent geen bodybuilder maar een dieetganger immers.

Het leuke aan dit dieet vandaag de dag is dat producenten manieren gevonden hebben om bepaalde snacks en genotmiddelen zoals een Snickers reep o.i.d. dieet vriendelijk te maken wil zeggen laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en bevattende andere gezonde zaken die ons lichaam nodig heeft om op top performance niveau te kunnen draaien. Laatst vond ik bijv. deze heerlijke repen: https://be-slank.nl/product-categorie/eiwit-proteine-repen/. Bijna niet te onderscheiden van een echte Bounty, maar in tegenstelling tot de bekende repen wel gezond. Zo wordt afvallen echt een pretje bijna.

Maar je hebt tegenwoordig zelfs pannenkoeken die geheel verantwoord zijn binnen een eiwitdieet, zie hier. Dus mensen die denken van dat eiwitdieet is afzien kan alleen maar eieren eten en moet alle traditioneel koolhydraat rijke eten laten staan zoals brood, havermout, pannenkoeken, rijst, dat is geenszins het geval meer vandaag de dag. Dat soort producten, mits het gaat om een speciale aangepaste variant passen prima in zo een dieet vandaag de dag, maak je daar maar geen zorgen meer over. Door deze innovaties en verbeteringen is de verwachting dat komend jaar nog meer mensen succesvol zullen afvallen met dit dieet.