Malbec en Pinot noir rode wijn

Malbec

rode wijn(Mal-bek)Deze rode wijn is goed bij het volgende voedsel: alle soorten maaltijden op basis van vlees. Argentijnse Malbec past goed bij Mexicaans, Cajun en Indiase gerechten.

Districten: malbec heeft zijn oorsprong in de Franse regio Bordeaux. Het wordt geteeld in de Loire-vallei en Auxerrois in Cahors. Malbec is ook erkend als Médoc noir of Pressac in Frankrijk. Malbec wordt op grote schaal geteeld in Argentinië, waar het de meest populaire rode druivensoort. Het is ook beschikbaar in Chili, Australië en in de koelere regio’s van Californië.

Typische smaak van deze rode wijn: De kenmerken van malbec’s variëren sterk, afhankelijk van waar het wordt verbouwd en hoe het wordt omgezet. Over het algemeen is het een makkelijk wegdrinkende, goed gekleurde wijn die smaakt naar pruimen, bessen en kruiden.

Malbec wordt vaak gemengd met andere soorten zoals cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot en petit verdot en wordt vervolgens naar een Bordeaux stijl gemaakt. Malbec en een aantal dergelijke mengsels kan een aantal voordelen voor de gezondheid opleveren.

Pinot noir

(Pee-know na-wahr) Eén van de edelste rode wijndruiven. Pinot noir is moeilijk om te groeien. Deze rode wijn word zelden gemengd, zonder ruwheid.

Deze wijn is goed om te combineren met: Gegrilde zalm, is geweldig met vis te combineren. Kip, lam en Japanse gerechten (met name sushi rollen).

Districten: De beste rode wijnen komen uit Bourgondië (uit Bourgogne, Frankrijk), Oostenrijk, Californië, Oregon, en Nieuw-Zeeland.

Typische smaak van deze rode wijn: heel anders dan Cabernet Sauvignon. De structuur is delicaat en fris. De tannines zijn zeer zacht. De aromaten zijn erg fruitig (aardbeien, kersen, pruimen), vaak met tekenen van thee bladeren en vochtige aarde.

Toch pinot noir is zeer transparant voor de plaats waar het wordt verbouwd. Er zijn zoveel verschillende assortimenten dat het zinloos is om te zeggen welke het beste is.